perjantai 22. toukokuuta 2015

Repe ja kesä

Kivaa, kun aurinko paistaa ja nurmi kasvaa. Paljon paremmalle nämä luut maistuu tämän nurmi-salaatin, voikukan lehtien ja männynkäpyjen seasta, kuin kuiviltaan sisällä syötynä. Harvinaista herkkua on myös tämä, että nurmi onkin kuiva, kun siinä mahallaan makoilee. Ja ihan kesältä tuntuu, vaikka se Hasselhoff eilen ohjelmassaan väittikin Lenitalle, että Suomessa on muka vain kaksi vuodenaikaa: toinen on talvi ja toinen muka heinäkuu. Mutta nythän on toukokuu. Väärässä oli.


Tänään olenkin taas iloinen ja pirteä. Mutta eilen hiukan meinasi masentaa, kun yökylässä olleet kaverini lähtivät kotiinsa. Tulivat kuulemma vähän niinkuin perääni katsomaan, mutta kyllä se niin oli, että minä niitten perään katsoin. Seurasin kannoilla koko ajan. Oltiin kuin majakka ja perävaunu.

Ihanaa kun emäntä tuli ajoissa töistä kotiin. On tässä vähän pelotellut pitemmällä työpäivällä. Siellä se vaan kuitenkin ryystää tehokkaammin kahveeta. Ja minä saan odottaa.

Tänäänkin oli kyllä kestämistä ja odottamista lenkille pääsyssä, kun Emäntä lässähti tuoliinsa ja sanoi, että "Ei vielä, katotaan ensin nää Uutiset, sitten seuraavaksi kuului "Ei vielä, katotaan nää Alue-Uutiset", sitten se luki vielä jotain lehteä ja kuulemma kiireiset viestitkin oli lukematta ja sitä kahveeta taas piti ryystää ja.ja...... Nää naiset.........Aina niitä saa oottaa. Sitten minä kyllä jo otin rahin reunasta kiinni ja kiskoin sen huoneen poikki ja käänsin nurin ja istuin miehekkäästi sen päällä ja tuijotin Emäntää niin pitkään, ettei sillä enää kantti kestänyt. Vaan lähdettiinpä sitten lenkille ja kivaa oli, mutta hiki tuli.


Sain muuten tänään kuulla semmoisenkin varjellun suuren salaisuuden, että minun syntymätodistuksessa nimeni on kuulemma: Rosdiwa's Conspiracy Theory.  
Ajatella! Kasvoin ainakin parikymmentä senttiä korkeutta, kun kuulin sen. Että olisin muuten hiukan ylpeä, kun kuulisin sen ääneen mainittavan. Mistä sitten lie tullut tämä Repe ?? Emäntä kertoi, että päätyivät kuitenkin Repe-nimeen johtuen kuulemma silmieni ympärillä olevasta mustasta naamiosta ja vinkeästä Repe-sorsan ilmeestäni ja.... luultavasti myös isäntäväen kankeasta kielestä.